هشدار یک اقتصاددان به خریداران ارز
علی اصغر جمعهای؛ کارشناس اقتصادی با بیان اینکه التهابات و مسائل سیاسی بر همه بازارهای مالی و اقتصادی دنیا اثر میگذارند و این موضوع صرفا به ایران اختصاص ندارد، گفت: اقتصاد کشور ما در چند ماه گذشته با چالشهای گوناگونی از جمله شهادت رئیس جمهور، بمبگذاری کرمان، حمله اسرائیل به سفارت ایران و حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی مواجه بوده که اگر این التهابات در هر کشوری رخ میداد نرخ ارز جهش شدیدی را تجربه میکرد.
وی افزود: تجربه یکسال و نیم اخیر در ایران نشان داد که با وجود تعدد تنشهای سیاسی داخلی و خارجی، نرخ ارز در محدوده معینی نوسان داشت به عبارتی با مدیریت مناسب بازارساز نرخ ارز بعد از هر تنش سیاسی به خوبی تحت کنترل بود و نوسانات قیمتی ارز بعد از مدت کوتاهی از بین میرفت و دلار به سطح قبلی خود بازمیگشت.
نائب رئیس اتاق بازرگانی سمنان تاکید کرد: در زمان تنشهای سیاسی مردم برای حفظ ارزش پول ترجیح میدهند ریال خود را به سایر داراییها مانند طلا و ارز تبدیل کنند؛ اما ارز مسئله سیاسی است و سرمایه گذاری در آن با ریسک همراه است که مردم نیز به این امر آگاه شدهاند.
جمعهای با اشاره به این موضوع که اثر شوکهای سیاسی اخیر بر بازار ارز موقتی بود، تصریح کرد: افزایش یا کاهش نرخ دلار که ناشی از تنشهای سیاسی باشد اثری موقت و کوتاه مدت دارد به عنوان نمونه حمله به سفارت ایران در دمشق و پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی از جمله تنشهای سیاسی یک سال اخیر است که آثاری کوتاه مدت بر بازار ارز داشت.
وی تاکید کرد: حملات شب گذشته رژیم صهیونیستی به لبنان نیز اگرچه ممکن است بازارها را با نوساناتی روبرو کند اما افزایش قیمت ارز موقتی خواهد بود و شاهد تکرار تجربه خوب قبلی بازارساز در مدیریت ارز خواهیم بود.
این کارشناس اقتصادی در پایان با اشاره به اقدامات خوب بازارساز در مدیریت بازار ارز اظهار کرد: با رخ دادن تنشهای سیاسی جهش شدیدی در نرخ ارز رخ نمیدهد که این امر بیانگر عملکرد خوب بانک مرکزی در حوزه مدیریت ارز بوده؛ به نحوی که این بانک در سال گذشته برای کنترل نرخ رشد نقدینگی نیز اقدامات مفیدی انجام داده که ما خواستار ادامه دار بودن این قبیل اقدامات در دولت چهاردهم نیز هستیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0