بهترین زمان برای خرید خودرو اعلام شد
به گزارش فرتاک اقتصادی، نوسانات قیمت ارز همواره یکی از ویژگیهای برجسته اقتصاد ایران بوده و هر تحولی در عرصههای سیاسی، نظامی یا اقتصادی تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم خود را بر قیمت ارز و به تبع آن بر بازارهای مختلف، از جمله بازار خودرو، برجای میگذارد. مسیح فرزانه، کارشناس بازار خودرو، با اشاره به شرایط کنونی میگوید: «اتفاقات اخیر در عرصه سیاست و اقتصاد، بازار خودرو را وارد یک دوره هیجانی کرده است.»
رکود در بازار خودرو
فرزانه توضیح میدهد که این وضعیت تازهای نیست و سابقه طولانی در اقتصاد ایران دارد. اما آنچه که در حال حاضر بیش از پیش محسوس است، رکود در بازار خودروست. این رکود به دلیل دو عامل اصلی به وجود آمده است: نخست، هیجانهای ناشی از نوسانات اقتصادی و سیاسی که مصرفکنندگان را به تردید واداشته و دیگر اینکه میزان عرضه خودروها در بازار به شدت افزایش یافته است. بسیاری از افرادی که در سالهای گذشته به قصد سرمایهگذاری اقدام به خرید خودرو کردهاند، اکنون به دلیل رکود بازار، خودروهای خود را برای فروش عرضه کردهاند.
فرزانه تاکید میکند که هر زمان عرضه از تقاضا بیشتر شود، بازار دچار رکود میشود. او همچنین پیشبینی میکند که این وضعیت در بازار خودرو تا اواخر دیماه امسال ادامه داشته باشد. بنابراین، بهترین زمان برای خرید خودرو، بهویژه برای مصرفکنندگان واقعی، در حال حاضر است. او میگوید: «در دو ماه پایانی سال، بهویژه در آستانه سال نو، بازار خودرو ممکن است کمی رونق پیدا کند و قیمتها به طور نسبی افزایش یابد.»
خودروهای وارداتی محبوب در ایران
در بازار خودروهای وارداتی، برندهای آسیایی مانند کیا ، هیوندای و تویوتا از گذشته تا امروز در بین خریداران ایرانی محبوبیت زیادی دارند. به گفته مسیح فرزانه، این برندها در واقع «رند بازار» ایران محسوب میشوند. او اضافه میکند که از شهریور سال گذشته، حباب قیمتی این خودروها کاهش یافته و قیمتها به طرز قابل توجهی افت کرده است.
فرزانه نمونهای از این کاهش قیمتها را چنین توضیح میدهد: «مثلاً قیمت آزاد تویوتا کرولا که در گذشته حدود ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بود، اکنون به حدود ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان رسیده است.» این کاهش قیمت به دلیل افزایش واردات این خودروهاست. هرچقدر میزان واردات یک کالا، به ویژه خودرو، بیشتر شود، قیمت آن در بازار به قیمت کارخانه نزدیکتر شده و نوسانات قیمتی آن کاهش مییابد.
مشکل تأمین قطعات یدکی خودروهای وارداتی
یکی از چالشهای بزرگ در بازار خودروهای وارداتی، کمبود یا نبود قطعات یدکی است. فرزانه در اینباره توضیح میدهد: «وقتی خودروها به تعداد محدود وارد میشوند، تأمین قطعات یدکی آنها مشکل میشود. بهویژه برای خودروهای CKD چینی، مانند شاسیبلندها، که بسیاری از قطعات یدکی آنها، از جمله دوربینهای دنده عقب، دوربین ۳۶۰ درجه و جک درب، به سختی در بازار موجود هستند و حتی در برخی موارد قطعات ساده آنها به شدت گرانقیمت شدهاند.»
او همچنین به این نکته اشاره میکند که این مشکلات تأمین قطعات، میتواند نگرانیهای بیشتری برای خریداران خودروهای وارداتی ایجاد کند. برای همین، توصیه میشود که مشتریان قبل از خرید خودروهای وارداتی، حتماً از وضعیت تأمین قطعات یدکی آنها اطمینان حاصل کنند.
در نهایت، با توجه به تغییرات کنونی در بازار خودرو و نوسانات ارز، به نظر میرسد که فرصتهای خوبی برای خرید خودرو در شرایط رکودی کنونی وجود داشته باشد، اما خرید خودروهای وارداتی باید با دقت بیشتر و در نظر گرفتن مشکلات احتمالی در تأمین قطعات یدکی انجام شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0