نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش فرتاک اقتصادی، هر چند که بانک مرکزی مدعی است منفی شدن نرخ رشد نقدینگی در فروردین ماه امسال پیام امیدوار کننده در شاخصهای پولی اقتصاد کشورمان محسوب میشود و از علائم نوید بخش بهبود وضعیت اقتصادی است اما افزایش ۱۲.۲ درصدی تورم در خرداد ماه علامت خطرناکی به اقتصاد کشورمان نشان میدهد به طوریکه طبق گفته کارشناس اقتصادی با ادامه این روند تورمی در ماههای آینده در سناریو بدبینانه اقتصادی امکان افزایش نرخ تورم به بیش از ۷۰ درصد تا پایان امسال نیز وجود دارد.
سید احسان خاندوزی درباره سرنوشت تورم در اقتصاد ایران در کوتاه مدت و برنامه دولت برای کنترل تورم تا پایان سال و همچنین جلوگیری از ادامه و سرایت رشد تورم خردادماه به ماههای آینده اظهار داشت: در اقتصاد حداقل با سه منشا دارای تورم مواجه هستیم که یکی از آنها نقدینگی است. منشا ناشی از رشد نقدینگی در حال کنترل است و و منشا دیگر تورم ناشی از بیانظباطی پولی و بانکی در اقتصاد است که آن را نیز کنترل میکنیم.
وی با اشاره به منشا سوم تورم که نقش پررنگی هم در افزایش نرخ تورم در ماههای گذشته داشته، گفت: منشا سوم تورم، افزایش هزینههای تولید است که در ماههای اول امسال این منشا تورم به دلیل مسائل خارجی، تورم وارداتی، افزایش قیمت نهادهها در داخل، افزایش حقوق و دستمرد، اجرای طرح یارانه و … افزایش پیدا کرد و در خرداد ماه شاهد افزایش نرخ تورم بودیم.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: با توجه به اقدامات دولت منشا سوم تورم به شکل مدیریت شده در تیرماه و مردادماه نسبت به خردادماه کاهش پیدا میکند بنابراین چشمانداز تورمی به طور قطع در ماههای آینده به سمت کنترل و مهار تورم است.
خاندوزی ادامه داد: درباره کنترل و مهار نرخ تورم، بانک مرکزی باید برنامه ریزی و مطابق آن به مردم وعده دهد اما بنده به عنوان سخنگوی ستاد اقتصادی دولت اعلام میکنم که کنترل تورم اولویت دولت است و برنامه ریزی و تمرکز تمام دستگاههای دولتی برای کنترل هر سه منشا تورم است و مهار و مدیریت و تورم در ماههای آینده را به مردم وعده میدهیم.
سید احسان خاندوزی اعلام کرد: پس از تصمیم نهایی ستاد اقتصادی دولت، شیوه پرداخت کالابرگ و نحوه دریافت آن را اعلام خواهیم کرد.
مشاور وزیر و رئیس شورای اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: نرخهای جدید عوارض آزادراههای کشور به منظور بررسی بیشتر در این خصوص تعلیق و تردد در آزادراه های کشور با نرخهای گذشته خواهد بود.
قیمت روغن خوراکی طی یکی دو هفته اخیر در کشور روند کاهشی به خود گرفته که یکی از علل آن را افت ۳۰ درصدی قیمتهای جهانی روغن خام میدانند، اما حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و صفر شدن قاچاق این کالای اساسی به خارج از کشور نیز سبب کاهش مصرف آن شده است.
مطابق اعلام شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در هفته اول مرداد ماه سود سهام 13 شرکت به حساب سهامداران واریز شده است.